The Project

Space, nature and life

Orihuela and the Department of the Environment have carried out an ambitious project of REHABILITATION, VALUE AND CONSERVATION OF THE ORIHUELA PALM GROVE.

This project pursues the transformation of the Palmeral de San Antón into a place that respects its character as a historical site and that in turn highlights the fact that it is a space that contains significant elements of the cultural heritage integrated into a relevant physical environment, for its landscape and ecological values.

Download Informative Guide

Rehabilitation project, enhancement and conservation of the Orihuela Palm Grove

16.580m2

Road conditioning for their recovery.

480m2

Recovery of canals in factory work, for the traditional irrigation.

661m2

Replacement of the wall that delimits The Palm Grove with respect to the San Antón neighborhood.

690m2

Renovation of traditional cane fencing to delimit plots within The Palm Grove.

exhibition image
VISITOR CENTRE

Exhibitions

The Interpretation Center of the Palm Grove is a space in which everything related to El Palmeral de Orihuela is disseminated. The place to start the journey through which the visitor will immerse himself in this unique natural space.

More information
THE SECOND LARGEST PALM GROVE IN EUROPE

Discover its treasures

About 9.000 palm trees

Discover and learn in a unique environment.

More information
Palm grove black